En bok som heter nya bibeln och som sägs vara den slutgiltiga delen i Guds Skrift.

(2010-04-10)

Fråga

Hej, jag fick en länk av min kompis som berättade om en bok som heter nya bibeln och som sägs vara den slutgiltiga delen i Guds Skrift...

Jag har aldrig hört om den förän idag, men har läst första kapitlet och jag läste saker som stod som rörde mitt hjärta och jag tror inte att någon kan skriva vad som står utan Guds andes vägledning... jag vill tjäna GUD av hela mitt hjärta, och dom vägar han banar för mig vill jag gå, jag lyssnar inte på världen eller människor eller deras bud utan endast till min Herre Jesus Kristus och jag vill veta om den här boken är inspirerad av Gud, men jag testar alltid allt, och i mitt hjärta så känner jag att det som står är sant..!!

Jag läser den gamla heliga bibeln i vanliga fall och vet att det är the infallible word of God, vill kolla om den här boken är känd i katolska kyrkan och om ni vet någonting om den...

Jag hoppas ni läser boken och sen bedömmer om den kommer från Gud eller inte, jag menar bokstäver skrivs av människor, men or! den bakom dom kommer ju antingen från Gud eller världen, så jag ber dig att om den inte är från katolska kyrkan, att ändå läsa den först innan ni gör en bedömning, och sen skriva till mig, vill veta som sagt för det som står skrivet kändes rimligt på ett teologiskt plan.
http://www.nya-bibeln.net/

Gud välsigne er/ Alex

Svar

Genom 'fraga prasten' fick jag din e-post. Jag är Peter Fresnan, katolsk präst i Stockholm.

Bibeln är Guds ord, både Gamla Testamentet som förberedelse och Nya Testamentet som fulländning i Jesus Kristus.

Eftersom Guds uppenbarelse är fullkomlig finns inte plats för 'Nya biblar'.

Varnas det inte att "det skall komma falska profeter?" Håll dig till det som kyrkan har prövat och trott under 2000 år och som Jesus Kristus, Guds son, har meddelat. Det räcker.

Team fråga prästen!