Exorcismen 6

2000-09-18


Fråga

Hej
Jag undrar en grej till är det sant att man driver in andar om man läser utdrivnings orden på exorcismen baklänges?
Tack så mycket för svaret det var väldigt intressant jag har alltid varit intresserad av det övernaturliga. när jag var yngre ägnade jag min mesta tid åt att ta reda på fakta om spöken och mestadels UFOn som har fascinerat mig sen jag var liten,jag har alltid velat sett ett spöke eller ufo men jag tror för min del att jag inte är så kaxig när jag väl får se ett om jag får se ett jag och 2 kompisar skall snart fara till den omtalade präst gården i borgvattnet där det sägs att det spökar och så förstås den berömda gungstolen som det sägs skall kasta ur sin sittare med en väldig kraft du kanske har varit där.
Och visst har jag testat anden i glaset det var en spännande grej från början men på senare tider har det blivit en grej för små piltarna.
Nått jag skulle vilja testa är ett häxbräde som sägs vara en bra grej om man vill ta kontakt med andra sidan skall vara försiktig så att man inte tar kontakt med en ond ande. Sen undrar jag om det kanske är nästan samma fråga som den förra om exorcismen men jag undrar om du gjort någon sorts av djävuls utdrivning som t.ex. välsignat ett hus från onda andar.
Har du sett en film som heter exorcisten om du inte visste så är den filmen baserad på en sann historia jag såg dokumentären dagen efter filmen hade gått på tv4 så det är ganska fascinerande.
Thomas

Svar

Hej Thomas
Vad du än gör; försök inte med några experiment. Det är verkligen livsfarligt. Du kan komma att ångra dig hela livet, bli psykiskt sjuk. Andarna är inte goda! De är bara ute efter att försöka skada människorna.

Bara en katolsk präst kan använda bönen om exorcism.
Det är mycket farligt att ge sig på satan om man inte har Kyrkans auktoritet och befogenhet bakom sig eftersom exorcismen inte fungerar i personens egen kraft utan genom Kristi kraft.
Det är också mycket farligt att kalla på andarna. Det kallas spiritism. På det viset kan man verkligen få andarna i sig. Av det blir man ofta sjuk eller får andra problem i arbete, familjeliv etc.
Anden i glaset eller häxbräde eller vad det än är, det kan kanske tyckas som oskyldiga lekar, men det är verklighet, och man kommer verkligen i kontakt med andemakterna. Inga av dessa andar är goda, för det är inte de dödas andar man kommer i kontakt med utan demonerna som är satans medhjälpare. Dessa har möjlighet att veta saker om de döda och kan därför lura den som försöker kontakta dem genom att ge dem information som verkar stämma. De vill alltid verka goda för att man skall luras att ge sig in i deras spel. Det är nämligen de som är de starkare och kan därför lätt ta kontrollen över dem som tar kontakt med dem. Spöken, ja kanske är det onda andar det också. Kanske det dock i något fall rör sig om döda människors osaliga själar som inte får ro. Jag vet inte.

Jag har gjort olika välsignelser av hus eller lägenheter där människorna som bodde där hade problem med störningar från andarna. Efter välsignelsen har dessa störningar försvunnit.

Jag såg filmen Exorcisten redan då den visades på biograferna på 70-talet. Sedan såg jag den igen nu för någon månad sedan på TV. Jag missade tyvärr dokumentären som kom om den på TV4. Det mesta var säkert som det var i verkligheten. En sak som inte verkar stämma var att båda prästerna dog. Så brukar det inte gå, utan demonen brukar lämna den besatte och prästen vara utan skador, för det är Kristi makt han har och Kristus har besegrat satan och alla demoner eftersom att han är Gud.

Team fråga prästen!