Reikihealing 2

2001-01-18


Fråga

Hej

Jag vill fråga vad in vet om stigmatisering.
Först lite om Reiki healing

Reiki healing ska jag försöka förklara för dej i reiki ber dom till gud först som en ritual dom ber för personen om att Gud ska möta och hela personen i fråga och dom ber om beskydd också från alla negativa krafter det finns olika healing sorter det fins karuna som ska vara mer kärleks energier alltså dom kanaliserar på olika sätt healingen och namnet har dom tagit från engelskan healing betyder ju helande på Svenska.
Dom tar inte betalt för gåvan utan tiden som det tar det tar ungefär 1 och en halv timme en healing behandling . Det finns något som heter kristal healing också där använder dom kristaller till hjälp som har olika egenskaper som påverkar oss. Dom har olika energifrekvenser mm

Jag har försökt hitta i biben stöd för detta men inte hittat det.
Jag vet att Jesus helade sjuka och att det finns många gåvor vi kan få från gud och den gåva som helare använder är helbrägdagörelsens gåva.

Nu till min fråga.

Vem är det som kan få sådant och hur kan man veta om det är från Gud eller från mörka makter. Vad är skillnaden Tex. om en person får märken i händerna men inte fötterna och sidan, vad kan det vara då personen i fråga är inte troende eller lever inte ett liv i bön utan håller på med hypnos och reiki healing och han har fåt märken i sina händer och det ser ut som stigmatisering.

Kan du förklara för mej hur man ska kunna se skillnad på äkta och oäkta.

Vänliga hälsningar - Petra -


Svar

Hej

Om Stigmtisering.

Det finns många kriterier och Kyrkan brukar ta många år på sig innan hon officiellt säger att en viss persons stigmata är autentiska. Men på rak arm kan jag säga att det hänger mycket på om personen som har sårmärkena lever ett autentiskt kristet liv både ifråga om konkreta handlingar; moral och kärlek till nästan, samt ifråga om ortodoxi, alltså att personen tror på allt det Kyrkan lär och inte omfattar irrläror. Jag vet inte så mycket om reikihealing, men det bygger knappast på Evangeliets lära. Därför kan inte sådana stigmata vara en övernaturlig gåva från Gud utan måste ha annat ursprung, t.ex. psykosomatiskt eller parapsykologiskt.
Om personen tjänar pengar på fenomenet så är det knappast heller från Gud.


Hur vet man att läkande krafter (healing) kommer från Gud ?

Helande och helbrägdagörelse i Bibeln är något helt annat än sådant helande man kan få från kristaller eller från en begåvad persons "krafter". även om de som ägnar sig åt reikihealing ber till Gud är det inte alls säkert att det är Gud som ger dem resultaten. För att bönen till Gud skall vara effektiv skall den ske i Jesu namn:

Också sådana som ägnar sig åt magi, trolldom och ockultism ber till Gud och helgonen för att det hela skall verka vara något gott. I fallet med profeterna, Jesus och apostlarna är det Gud själv som helar och gör under genom dessa personer. I fallet du talar om handlar det om naturliga krafter eller helt enkelt om ren bluff eller kanske t.o.m. kan krafterna komma från de onda andarna. Jag har svårt för att uttala mig om vilket det är om jag inte vet mera. Men jag tycker du skall be mycket för din man och för dig själv.

Man skall akta sig för falska profeter! Ett bra exempel är Apg 8:4-25:

Team fråga prästen!