Fel att vi muslimer "hatar" andra religioner


2006-10-11

Fråga

Hej..jag har ingen fråga vill bara säga att det är fel att vi muslimer "hatar" andra religioner. I koranen står det att vi ska respektera alla religioner speciellt judendomen och kristendomen eftersom vi tillber samma gud bara att vi tror på olika saker som hänt här nere på jorden. Ni tror att Jesus är guds son vi tror att han bara är en profet som Abraham och Muhammed. Det är ingen stor skillnad på våra religioner och det värsta för en muslim är bland annat att "hata" kyrkan osv. Vi anser att Moské och Kyrkan är detsamma för båda är guds hus och dem ska man respektera.

Tack för mig

MVH!


Svar

Hej

Tack för din kommentar. Jag är glad att höra att islam inte "hatar" andra religioner. Men det har jag aldrig skrivit. Jag vet att Koranen föreskriver respekt för bokens folk (kristna och judar). Mot "avgudadyrkare" (hinduer t.ex.?) är Koranen däremot inte särskilt nådig. Läs själv och se.

Jag är glad att höra att ni anser att "Moské och Kyrkan är detsamma för båda är guds hus". Jag inser att det finns många olika riktningar inom islam och olika förhållningssätt i olika muslimska länder. Men det finns faktiskt många muslimska länder där man inte ser det på det viset som du säger. I Egypten t.ex. är det förbjudet för de kristna att bygga nya kyrkor. De får bara reparera de gamla. Och i Saudiarabien får det inte finnas kyrkor i Huvudtaget.

Team fråga prästen!