Vit magi

(2002-09-04)

Fråga

Hej jag heter Daniel och är 11år.... och jag undrar en sak.. men jag vet inte om ni har med det här och göra men jag sökte på google på "Vit Magi"
Och kom till denna sida.... finns Vit Magi och var kan man lära sig det om de finns?????
/Daniel

Svar

Hej Daniel!
All magi är enligt definition ett försök att manipulera andeväsen och tvinga dem genom diverse ritualer i sin tjänst - till det goda = vit magi, eller till det onda = svart magi. Den utgår ifrån att det finns mäktiga andar som ofta ses som absoluta, dvs står inte under Guds makt. I denna radikala form är magi lika med avgudadyrkan och ingen kristen kan bedriva den.

Det rapporteras om människor med speciell begåvning för sådant och en hel del oförklarliga fenomen. Sådant hör till parapsykologin. Det finns mer mellan himmel och jord, än vi anar. En del kan mycket väl diskuteras, det mesta förblir i dunkel. Om man seriöst vill studera dessa frågor om psykologiska och parapsykologiska fenomen, krävs det ihärdiga studier, annars blir allt scharlataneri. Eftersom det är på mode med sådana frågor, vill jag i alla fall sätta en varningsskylt. En realistisk och sansad syn på världen och livet blir till bättre hjälp, menar jag.

å andra sidan kan man väl "ta kontakt" med andarna. Gud är ande. änglarna är andar. De avlidna har sin själ. Att be till dem, eller tillbe Gud, är ju också "att ta kontakt". Men alla andeväsen är fria varelser under Guds herravälde och kan inte tvingas i vår tjänst. Vi kan enbart be om deras hjälp.

Team fråga prästen!