Skapelseberättelsen

2001-01-15


Fråga

Kom just på en fråga....jag vore glad om du kunde svara på den

Skapade gud verkligen allt vi ser idag !?

Hur kan vi veta att Gud verkligen skapade jorden....Adam och Eva skrev ju inte ner det....de va ju inte med när Han gjorde det. Och vad jag förstår så vadet inte heller så att Gud skrev ner det heller ? Vore tacksam om du kunde hjälpa mig i mitt sökande efter svar.

Karin.


Svar

Hej
Skapelseberättelsen i Bibeln har förmodligen tillkommit genom att Israels folk har reflekterat över när Gud räddade dem från slaveriet i Egypten genom undret då havet uppslukade de egyptiska krigshärarna men då Israel gick torrskodda över till andra sidan. De förstod att Gud genom att göra dem fria och ge dem ett land skapat dem som hans folk, hans egendom och att därför denne samme Gud som visat sig ha kontroll över naturens krafter (havet, mannat i öknen) också måste ha skapat universum och människan.

Skapelseberättelsen är ingen ögonvittnesskildring utan en reflektion över alltings uppkomst, livets mening; varifrån kommer vi och vart skall vi. Vi kristna tror att Gud har inspirerat dem som skrivit att skriva bara det han ville och allt det han vill och att det därför är sant och ger liv, ljus, frid, glädje, inspiration och kraft till den som läser. Kort sagt läsningen av Guds ord i Bibeln ger kontakt med honom själv för han är sitt Ord.

Team fråga prästen!