Det judiska prästämbetet


2000-09-13

Fråga:

Jag satt och läste några gamla brev som du hade fått. I ett av dem så diskuterar du hur man utläser "Jahve". Vilket var en ganska lång förklaring. Men i detta så säger du att Judarna inte har haft några präster sedan 70 e.Kr. Vilket inte stämmer. För ca en/tre månad/er sedan så såg jag på CBS60 minutes ett reportage om några afrikaner som sa att dom var judar. Samt att dom alltid har firat Judiska ritualer. För att göra en långt reportage lite kortare, så kom det fram att en i Afrika kallades sig för Präst, vilket han hade ärvt i från sin far, osv. enligt den Judiska religionen. Dom andra "vita" judarna ville inte godta att deras bröder i "svart" var släktingar. Men se vad man kunde göra med lite DNA tester. Det visade sig att alla som är Judiska präster idag har en DNA struktur som liknar varandra vilket skulle innebära att dom är släktingar i rakt nedstigande led till Abrahams broder som lämnade honom. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad han heter nu. Men summa summarum det finns Judiska präster. Det är inte så att jag vill leka viktigpetter, men jag anser att rätt skall vara rätt. Speciellt om man skall verka trovärdig så bör rätt information komma ut. 

Däremot så får jag säga att dina åsikter om hur Jehovas vittnen agerar och arbetar stämmer till 100%, samt att om man har fått dem på halsen så kan det ta ett tag att få bort dem. Jag vet av personlig erfarenhet. Men som tur var, eller rättare sagt, tack vare min skolning, gjorde att jag kunde bemöta deras smått idiotiska argument, då jag anser, som du att dom har förvanskat Bibeln. Så jag håller med dig att du gjorde rätt att visa henne till andra ställen för att få fram information. För övrigt så vill jag säga att du har en bra och informationsrikt sida. Fortsätt med det. 

Mvh & Guds välsignelse Emanuel (ej katolik).

Svar:

Tack för tipset!
Jag skall lägga in din information i den sidan på min sajt.
(se) http://hem.spray.se/fraga.prasten/jehovas_v2.htm

Team fråga prästen!
Länktips:
Den Nya Världens översättning av den Heliga Skrift - översättning eller förvrängning? En analys av Jehovas Vittnens bibelöversättningKatolik.nu
Information om sekter Katolik.nu
Om Jehovas Vittnens tro Håkan Markström
Stödgruppen för tidigare Jehovas Vittnen och de som undrar
Kristen frihet  Syftet med denna webbsida är att: forska och informera om sund kristen tro till gagn bl a  för människor som på grund av en sekterisk bakgrund inom organisationen Jehovas Vittnen behöver hjälp att reorientera sig i sitt förhållande  till Bibeln och den kristna tron.